SEO

Je hebt een prachtige website. Er is al veel tijd en geld ingestoken. Maar je website wordt niet gevonden in de zoekmachines… Een veel voorkomend probleem. Veel ondernemers lopen tegen het probleem aan dat hun website niet goed scoort in de zoekmachines, zoals Google of Bing. Hoe kan dat?

Veel websiteontwerpers vinden het design het allerbelangrijkste van een website. Hoe ziet het eruit, werkt alles naar behoren, kan een bezoeker makkelijk door de website heen manouvreren etcetera. Maar hoe een potentiële klant naar je website toekomt, daar wordt niet over nagedacht door de ontwerper. Hij denkt na over het plaatje, niet over het praatje.

Tante Tekst is gespecialiseerd in het schrijven van webteksten, die echt geschreven zijn voor de zoekmachines (search engine optimalisatie), maar ook nog prettig leesbaar zijn voor de websitebezoeker. Tante Tekst fungeert als freelance tekstschrijver, maar kan ook ingezet worden als permanente ‘waakhond’ voor al je webteksten (dus als vaste webredacteur). Of geeft je advies als je zelf de teksten wilt schrijven, maar niet zo goed weet waar je op moet letten. Neem vrijblijvend contact op met Tante Tekst om te informeren naar de mogelijkheden.

 

Wat is SEO (zoekmachine optimalisatie) eigenlijk?

Wat is dat eigenlijk, SEO? Je hebt de term misschien vaker gezien, maar wat houdt het in? SEO staat voor Search Engine Optimaliation, oftewel zoekmachine optimalisatie. Iedereen die op het internet iets zoekt, maakt wel gebruik van een zoekmachine. Er zijn diverse zoekmachines. De meest bekende is wel Google, maar er zijn ook andere zoekmachines, zoals Bing, Yahoo, Vinden of Startpagina. En deze zoekmachines ordenen de meest relevante zoekresultaten voor je, zodat je kan vinden wat je zoekt.

Het is natuurlijk belangrijk dat je website gevonden wordt en hoog in de zoekresultaten komt in de diverse zoekmachines. Want als je website in geen velden of wegen te bekennen valt, dan zullen er ook weinig (potentiële) klanten op je website terechtkomen. Daarom moet je ervoor zorgen dat de teksten op je website goed geschreven zijn. Want de zoekmachines zien alleen tekst, geen plaatjes. De zoekmachines scrollen door je websiteteksten en halen daar de relevante zoekwoorden uit. Je kunt dit een beetje sturen door ‘onder water’ alvast wat relevante zoektermen aan je website te hangen. Verder moet je consequent door je hele website heen goede trefwoorden toevoegen. Wil je meer over zoekmachine optimalisatie weten? Tante Tekst legt het je graag persoonlijk uit.