Webteksten

Tante Tekst schrijft webteksten. Maar wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan webteksten? Of wat maakt schrijven voor het internet nou zo ingewikkeld? Want iedereen kan toch wel een beetje schrijven…

Schrijven voor het web is een bijzonder fenomeen. Je moet je informatie kort en bondig houden, maar wel interessant voor de lezer. En ondertussen zoeven ook nog de zoekmachines langs. Die zoekmachines speuren je website af naar zoekwoorden. En op basis van die zoekwoorden komt je website in hun ranking te staan.

Tante Tekst maakt tekst voor het web, die niet alleen voor de lezer prettig is, maar ook de zoekmachines kunnen de tekst waarderen. Want Tante Tekst doet eerst onderzoek naar de trefwoorden die voor de website belangrijk zijn. En deze trefwoorden verwerkt zij in de webteksten.

 

Een nieuwe website maken

Je hebt plannen voor een nieuwe website. Hartstikke spannend! En je gaat aan de slag met een ontwerper die een prachtige website in elkaar zet. Je kunt natuurlijk zelf de teksten voor je website schrijven. Maar weet jij precies waar je op moet letten? Je website moet natuurlijk logisch in elkaar zitten en er moet geen overlap optreden. Een stroomschema opstellen voor je website is dan een goed idee. Op basis van dit schema ga je de website vullen. En dan is relevante content natuurlijk van belang; niet alleen voor de bezoeker van je website, maar ook voor de vindbaarheid in de diverse zoekmachines. Als je het schrijven van de teksten voor je website overlaat aan een professionele tekstschrijver, zul je daar echt profijt van hebben. Een freelance tekstschrijver, zoals Tante Tekst, kan je hierbij assisteren.

 

Een bestaande website aanpassen

Je hebt een mooie website laten bouwen; hij ziet er prachtig uit en alles werkt naar behoren. Maar je merkt dat je webpagina niet gevonden wordt in de zoekmachines, zoals Google, als je zoekt op de termen waar jouw bedrijf zich mee bezig houdt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Waarschijnlijk heb je al behoorlijk wat geld uitgegeven aan het ontwikkelen van de website en nu is deze in geen velden of wegen te bekennen op het internet! Hoe kan dat?
Vaak wordt bij het ontwerpen van websites geen rekening gehouden met de vindbaarheid in de zoekmachines. Een ontwerper kijkt naar het plaatje en niet naar het praatje. Uiteraard is het plaatje belangrijk; een websitebezoeker zal ook in eerste instantie naar het uiterlijk van de website kijken. Maar hoe krijg je hem of haar op je website?
Met de juiste teksten en met de juiste metatags maak je een website ‘vindbaar’ voor de zoekmachines. Een goed staaltje webredactie helpt je op een simpele manier om hoger in Google te komen, zonder dat je je budget hoeft uit te geven aan AdWords en dure campagnes. En je hoeft niet je hele website weer om te gooien; vaak is het aanpassen van enkele teksten voldoende.

 

Tip: een blog of nieuwspagina op je website toevoegen

Een goede tip voor je website: voeg een blog of een nieuwspagina toe. Want de zoekmachines vinden het erg interessant als er regelmatig nieuwe content op je website verschijnt. Ben je zelf niet zo onderlegd in het schrijven van teksten voor een blog of nieuwspagina? Ook dit kun je uitbesteden aan Tante Tekst; zij kan als freelance tekstschrijver voor je optreden. Als er nieuws te melden valt of je wilt een bepaald onderwerp op je website aanstippen, zal zij er een samenhangend verhaal van maken – ook geschreven met de zoekmachines in het achterhoofd.

 

Tante Tekst heeft o.a. online teksten geschreven voor:

DKR facility management

TDB Webdevelopment

Funky Friday

LaRoseBleue.nl